

Quiche met surimi
Ingrediënten:
Voor het deeg:
-
300 gram tarwebloem,
-
1 tl zout,
-
1 tl suiker,
-
1 tl aromatische kruiden,
-
170 gram boter,
-
80 ml koud water.
Voor de garnering:
-
1 pakje van 300g VICI surimi sticks, 5 eieren, 150 ml room, 150 ml melk, 150 g ricotta, 100 g spinazie. Zout, peper, knoflook en aromatische kruiden op uw gemak.
-
Stappen:
-
1. Om je deeg te maken, combineer je de bloem, het zout, de suiker en de kruiden.
-
2. Voeg de boter toe aan het bloemmengsel tot een zanderige consistentie is.
-
3. Voeg het water in kleine hoeveelheden toe tot je een gladde pasta krijgt.
-
4. Strooi bloem op een plat oppervlak en leg je deeg erop om het een balvorm te geven.
-
5. Leg je deegbal in vershoudfolie en leg deze 30 minuten in de koelkast.
-
6. Haal je bal uit de koelkast, verwijder je huishoudfolie, leg bakpapier in een taartvorm en rol je deeg uit.
-
7. Zet de schaal nog 30 minuten in de koelkast.
-
8. Voor de garnering: Kook de spinazie en knoflook in een pan tot de spinazie geslonken is.
-
9. Klop de eieren los en combineer de melk, room, kruiden, zout en peper voordat je de spinazie toevoegt.
-
10. Snijd de stokjes in plakjes en leg ze op de taartbodem en giet de vulling erover. Voeg de ricotta in stukjes toe.
-
11. Bak 50 minuten op 160/180°C.
