top of page

Quiche met surimi

Ingrediënten:


Voor het deeg:

  • 300 gram tarwebloem,

  • 1 tl zout,

  • 1 tl suiker,

  • 1 tl aromatische kruiden,

  • 170 gram boter,

  • 80 ml koud water.


Voor de garnering:

  • 1 pakje van 300g VICI surimi sticks, 5 eieren, 150 ml room, 150 ml melk, 150 g ricotta, 100 g spinazie. Zout, peper, knoflook en aromatische kruiden op uw gemak.

  • Stappen:

  • 1. Om je deeg te maken, combineer je de bloem, het zout, de suiker en de kruiden.

  • 2. Voeg de boter toe aan het bloemmengsel tot een zanderige consistentie is.

  • 3. Voeg het water in kleine hoeveelheden toe tot je een gladde pasta krijgt.

  • 4. Strooi bloem op een plat oppervlak en leg je deeg erop om het een balvorm te geven.

  • 5. Leg je deegbal in vershoudfolie en leg deze 30 minuten in de koelkast.

  • 6. Haal je bal uit de koelkast, verwijder je huishoudfolie, leg bakpapier in een taartvorm en rol je deeg uit.

  • 7. Zet de schaal nog 30 minuten in de koelkast.

  • 8. Voor de garnering: Kook de spinazie en knoflook in een pan tot de spinazie geslonken is.

  • 9. Klop de eieren los en combineer de melk, room, kruiden, zout en peper voordat je de spinazie toevoegt.

  • 10. Snijd de stokjes in plakjes en leg ze op de taartbodem en giet de vulling erover. Voeg de ricotta in stukjes toe.

  • 11. Bak 50 minuten op 160/180°C.

quiche final-6.jpg
bottom of page