top of page

Gevulde lenterolletjes met surimi en mango

Ingrediënten 

Dip

  • 100g wortels

  • 30g verse gember

  • 1 rode chilipeper

  • 100ml azijn

  • 80g suiker

Vulling

  • 200g surimi

  • 20ml limoensap

  • Verse basilicum

  • 1 grote, rijpe mango

  • 1 komkommer

  • 80g pinda's, geroosterd en gezouten

  • 12 rijstvellen

sommerrollen.jpg

Bereidingswijze:

  • Voor de dip: schil de wortel en gember, snijd beide fijn. Halveer de chilipeper en verwijder de pitjes. Kook alles samen met suiker en azijn gedurende 3 minuten. Laat afkoelen. 

  • Snijd de surimi in de lengte in vier en besprenkel met limoensap.

  • Snijd de basilicum grof.

  • Schil en ontpit de mango en snijd ze samen met de komkommer in reepjes van 3-4mm breed en 7-8cm lang.

  • Hak de pinda's grof.

  • Dompel het rijstpapier kort in lauw water en spreid het vervolgens uit op een werkoppervlak. Stapel een paar reepjes surimi, komkommer en mango op de vellen. Voeg ook nog een beetje basilicum en pinda's toe. Wikkel ze vervolgens in.

  • Serveer met de dip.

Bron: https://www.de.alaskaseafood.eu/9/pid/53/apg/1/Sommerrollen-mit-Alaska-Surimi,-Salatgurken,-Mango,-Basilikum-und-Erdnuessen.htm

bottom of page