

Quiche met surimi, broccoli en witloof
Ingrediënten:
-
250g surimi
-
1 broccoli
-
2 stronken witloof
-
1 ui
-
1 rol bladerdeeg
-
4 eieren
-
100g geraspte kaas
-
Snuf peper en zout
-
250g magere Franse kaas of kwark

Bereidingswijze:
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bekleed een ronde bakvorm met het bladerdeeg, prik
er enkele gaatjes in en plaats de bakvorm alvast voor 10min in de oven. -
Snijd de broccoli in roosjes en kook of stoom ze vervolgens gaar.
-
Snijd het witloof in ringetjes en het uitje fijn.
-
Kluts de eieren door de kwark met een snuf peper en zout en de helft van de geraspte kaas.
-
Trek de surimisticks wat uit elkaar zodat je hapklare stukken hebt.
-
Haal de bakvorm uit de oven en verdeel de helft van de groenten en surimi over de quiche.
-
Giet hierover het eimengsel en als laatste strooi je de rest van de geraspte kaas erover.
-
Plaats nog voor een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven, kijk of het eimengsel goed gestold is en serveer warm met de overige groenten en surimi.
Met dank aan Healthyhabits.celien voor dit heerlijke receptje!
https://healthyhabitscelien.be/