

Quinoa salade met gerookte zalm
Ingrediënten
-
160g gerookte zalm
-
1 kleine rode ui
-
2 el rode wijnazijn
-
125g quinoa
-
Zure room
-
1 el gehakte dille
-
1 tl citroensap
-
Zout, peper
-
65g verse spinazie
-
1 komkommer
-
1 citroen
-
2 el pompoenpitjes
-
2 el olijfolie


20 min.
porties

Omega-3
Bereidingswijze:
-
Snij de rode ui in fijne schijfjes, voeg er de rode wijnazijn over, bestrooi met wat zout en laat het even staan terwijl je de salade klaarmaakt.
-
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking, laat afkoelen.
-
Doe de gehakte dille, citroensap en zure room in een kom. Breng op smaak met peper en zout en roer goed.
-
Snij de zalm, komkommer en citroen in fijne schijfjes.
-
Beleg een bord met quinoa, spinazie, gepekelde ui, komkommer, zalm en citroen. Bestrooi met pompoenzaadjes en olijfolie.
-
Serveer de saus apart of aan de zijkant van het bord.