top of page

Surimi dumplings

Ingrediënten 

  • 100g bloem

  • 3 eieren

  • 3 el olijfolie

  • Snufje zout

  • 100g surimisticks

  • 50g courgette

  • 30g wortels

  • 1 el gehakte gember

  • 1 kl gehakte look

  • 50g rode paprika

  • Peper

  • 150ml gepelde tomaten

  • 50ml room

  • Gehakte basilicum

  • 1 kl suiker

Surimi dumplings.jpg
Surimi dumplings.JPG

Bereidingswijze:

  • Doe het bloem in een kom en voeg de eieren, zout en olijfolie toe. Roer tot er een egaal mengsel ontstaat (voeg indien nodig wat extra bloem toe). Zet 30min. aan de kant.

  • Rol het deeg tot een dikte van ongeveer 3-5mm, snij het in vierkantjes van 5cm x 5cm. 

  • Snij de groentjes. 

  • Warm wat olijfolie op en bak hierin de look (1el) en gember voor ongeveer 1 minuut. Voeg hieraan de courgette, wortel en paprika toe. Bak voor 3-5min. Voeg dan de surimisticks, zout en peper toe. Laat afkoelen.

  • Warm opnieuw wat olijfolie op en voeg hier de tomaten aan toe. Voeg ook de look (1kl) toe. Laat sudderen voor 5 min.

  • Voeg dan de verse basilicum en room toe en laat verder sudderen. Voeg ook peper en zout toe.

  • Voeg nu de groentjes bij het tomatensausje.

  • Leg deze vulling op het deeg en vouw ze toe. 

  • Frituur de dumplings tot ze bovendrijven. 

bottom of page