Wok met surimi

Ingrediënten:

  • 70g rijst

  • 100g surimi

  • Half teentje look 

  • 1/4 ajuin 

  • 100g broccoli

  • Halve tomaat

  • 1el olie (pinda of wok)

Saus:

  • 1el bruine suiker

  • 1el soja saus

  • 2el sesamolie

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten van de saus en zet aan de kant.

  • Kook de rijst volgens de instructies en zet aan de kant.

  • Blancheer de broccoli. Bv. door hem kort op het einde bij de rijst toe te voegen (spaart afwas).

  • Verhit ondertussen de olie in de wok.

  • Snijd de tomaat in kleine stukjes en de surimi in reepjes. Hak de ajuin en look fijn.

  • Als de wok warm is, voeg je de ajuin en look toe en roerbak kort. Voeg vervolgens de rijst en surimi toe en overgiet met de saus. Roerbak nog even kort tot alles warm is.  

Met dank aan Kjell Jansen voor dit heerlijke receptje!

https://foodandstuffwithkjell.com

https://www.instagram.com/kjell.jansen/

  • Instagram
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

Vichiunai Europe N.V. | info@vici.eu | +32 (0)50 39 78 48  | Krakeleweg 39 - 8000 Brugge, België